Tarieven Vikids

Elke vraag rondom een kind/jongere is maatwerk. Ik denk dan ook graag mee welke ondersteuning het best passend is bij wat jullie kind nodig heeft. Dit kan op school zijn, maar ook in de opvoeding en ondersteuning van het kind.

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te bekijken welke mogelijkheden er zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn.

Een overzicht van een aantal mogelijkheden:

Adviesgesprek m.b.t. vraag kind/jongere          
(volgt hierna een onderzoeks- of begeleidingstraject dan vervallen de kosten voor het adviesgesprek)

Begeleidings-/coachingstraject  

Psychodiagnostisch onderzoek  

Intelligentieonderzoek (incl. intake, adviesgesprek en rapportage)

Dyslexieonderzoek

Scholing/workshop     

Vikids-poppetjes

Intelligentie­onderzoek

De kosten voor het afnemen van een intelligentieonderzoek (in vele gevallen de WISC-5 NL) zijn € 650,-.

Het betreft een intakegesprek, de afname van het onderzoek, verslaglegging en een gesprek met ouders/kind om de resultaten te bespreken. In het verslag worden concrete tips en adviezen gegeven n.a.v. het intelligentieprofiel.

Leerproblemen

Een onderzoek naar leerproblemen wordt vaak niet vergoedt door de gemeente of zorgverzekeraar. Het kan soms wel zo zijn dat de school een gedeelte van het onderzoek voor zijn rekening neemt vanuit het budget Passend Onderwijs. In enkele gevallen kan uw zorgverzekering een deel van de kosten op zich nemen.

Vraag dit zelf na bij school en/of je zorgverzekering. Ik geef van tevoren altijd een prijsopgave.

Dyslexie

Er is Nederland de mogelijkheid tot vergoede dyslexiezorg tot en met 12 jaar. Hiervoor zijn door de gemeente een aantal organisaties gecontracteerd. In de regio Alphen aan den Rijn zijn dit: Onderwijs Advies (1801), O3 schoolpsychologie en Driestar Educatief.

Mocht u een dyslexieonderzoek laten afnemen bij mijn praktijk, dan is het niet mogelijk om dit via de vergoede dyslexiezorg te doen en zijn de kosten voor uw eigen rekening.

De kosten voor een dyslexieonderzoek bedragen € 1250,- Dit is inclusief een intelligentiemeting. Mocht er al een recente intelligentiemeting aanwezig zijn en voldoet deze om te gebruiken voor het dyslexieonderzoek, dan zijn de kosten voor het resterende onderzoek € 650,-

Interesse? Ik neem graag contact met je op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.